Парціальна програма «Комп’ютерна грамота для малят»

Парціальна програма «Комп’ютерна грамота для малят»  (автори Романюк О.В., Вайнер О.В., Болотова О.М.) повторно надано гриф «Схвалено для використання в освітньому процесі», який згідно з рішенням експертної комісії (протокол №3 від 10.05.2022) зареєстровано у Каталозі надання грифів навчальній літературі та навчальним програмам за №1.0014-2023.

Мабуть, більшість дорослих знайомі з проблемою «зависання в комп’ютері», коли дитина впродовж декількох годин не може відірватися від екрану. І нас, дорослих, це не може не бентежити. Як навчити дітей взаємодіяти з комп’ютером, щоб відкривати для себе його невичерпні можливості? Як допомогти дошкільникам опановувати нові форми спілкування, розширювати кругозір, бути уважними й зосередженими в будь-якій роботі?

Розвивати комп’ютерну грамотність старших дошкільників та вміти використовувати його як засіб діяльності, допоможе грифована парціальна програма. «Комп’ютерна грамота для малят»  є хорошим стартом для ознайомлення дітей старшого дошкільного віку з комп'ютерними технологіями, реалізує принцип наступності та забезпечує розвиток і виховання дошкільників відповідно до вимог оновленого Базового компонента дошкільної освіти.

 Зверніть увагу!

 У Базовому компоненті дошкільної освіти (https://bit.ly/436u7dy) зазначено, що старший дошкільник повинен мати обізнаність із комп'ютером, способами керування комп'ютером за допомогою клавіатури, «миші», здатність розуміти і використовувати спеціальну термінологію (клавіатура, екран, програма, диск, клавіша, комп'ютерні ігри тощо) та елементарні прийоми роботи з комп'ютером у процесі виконання ігрових та навчально-розвивальних програм, створених для дітей дошкільного віку; вміння дотримуватись правил безпечної поведінки під час роботи з комп'ютером. 

 В рамках проведення Всеукраїнського онлайн марафону «Реалізація змісту Державного стандарту дошкільної освіти в парціальних програмах» (https://bit.ly/3ODZQOE) відділом дошкільної освіти Українського інституту розвитку освіти спільно з Міністерство освіти і науки України https://bit.ly/45slb3N у партнерстві з Видавництво "Ранок" було проведено зустріч з одним із авторів програми Оксаною Болотовою. 

Переглянути зустріч можна за покликанням  http://surl.li/hhizq.

Вчити себе самого – благородна справа, але ще більш благородна – вчити інших; до речі, останнє куди легше.                                                                                                               

                                                                                                                               Марк Твен  



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Добірка матеріалів "Безпечний освітній простір в ЗДО"

Рубрика «Сучасне дошкілля під крилами захисту»

Рекомендації щодо організації діяльності закладів дошкільної освіти в літній період в умовах воєнного стану