Вебінар «Інноваційні напрями розвитку творчого потенціалу дітей дошкільного віку»

 Сьогодні виховання активної творчої особистості є одним із пріоритетних завдань системи освіти. Зважаючи на те, що сучасний світ потребує нестандартного мислення та оригінальних підходів до втілення креативних ідей, актуалізується проблема розвитку творчого потенціалу як одна з центральних у педагогіці.

Розвиток творчого потенціалу дітей дошкільного віку є ефективним у разі врахування індивідуальних і вікових особливостей вихованців, залучення їх до творчих видів діяльності; організації розвивального освітнього середовища тощо. Важливим є те, що у період старшого дошкільного та молодшого шкільного віку активізується функція уяви, спочатку твірної (яка дає змогу в більш ранньому віці уявляти казкові образи), а потім і творчої (завдяки якій можна створювати принципово нові образи). Саме завдяки уяві в процесі навчання діти можуть усвідомити абстрактний матеріал за допомогою аналогій, тобто уява компенсує брак життєвого досвіду. Тож, розвиток творчого потенціалу дитини формує підґрунтя для успішного навчання та подальшого життєвого шляху.

28.04.2023 року о 18.00 відбудеться вебінар.

Реєстрація на вебінар https://vseosvita.ua/webinar/innovatsiini-napriamy-rozvytku-tvorchoho-potentsialu-ditei-doshkilnoho-viku-889.html

Джерело сайту "Всеосвіта"


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Добірка матеріалів "Безпечний освітній простір в ЗДО"

Рубрика «Сучасне дошкілля під крилами захисту»

Рекомендації щодо організації діяльності закладів дошкільної освіти в літній період в умовах воєнного стану