Рубрика «Сучасне дошкілля під крилами захисту»

  Вже понад рік як рубрика «Сучасне дошкілля під крилами захисту» була створена на сайті Міністерство освіти і науки спільно з Український інститут розвитку освіти для підтримки дошкільнят, батьків, педагогів в умовах війни.

Пропонуємо для ознайомлення нові розробки педагогів, створені на виклики сьогодення.

Що таке війна? (http://surl.li/jvpsa) Чому виникають збройні конфлікти? Як захисти себе та дітей? Психосоціальна підтримка дітей під час війни та як здійснювати профілактику негативних проявів психіки дитини? (http://surl.li/jvpqt) Багато питань у дорослих… Адже саме сьогодні наша малеча – найуразливіша категорія громадян в ці нелегкі часи війни.

Щоб пояснити та допомогти дитині розібратись у складних поняттях, сформувати відчуття безпеки, креативні та талановиті педагоги створюють засобами казки мультфільми та відеоролики. Для маленької дитини казка залишається найбільш доступним способом пізнання світу, соціальних відносин, поведінки в різних життєвих ситуаціях.

Тож користуйтесь залюбки та надсилайте свої матеріали. Щиро вдячні усім, хто долучається до підтримки дошкілля України в час воєнного стану та запрошуємо всіх охочих надсилати матеріали до відділу дошкільної освіти МОН на електронну пошту: domon2010@ukr.net із позначкою: матеріали до рубрики «Сучасне дошкілля під крилами захисту».

Джерело: Український інститут розвитку освіти



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Добірка матеріалів "Безпечний освітній простір в ЗДО"

Рекомендації щодо організації діяльності закладів дошкільної освіти в літній період в умовах воєнного стану