Патріотичний кейс дошкілля України

 


📣 Дошкілля України напередодні важливого для всіх нас свята 28 червня Україна відзначатиме 27-му річницю прийняття Конституції – головного нормативно-правового акта держави, який закріплює основи суспільного ладу, державний устрій, систему, порядок утворення, принципи організації і діяльності державних органів, права та обов’язки громадян.

 З огляду на це надзвичайно важливим є формування соціально-громадянської компетентності дітей дошкільного віку, усвідомлення своїх прав і обов’язків, формування в них почуття належності до своєї Батьківщини – України. 

Здавалось би тема складна та надто об’ємна. Насамперед тому, що поняття «Батьківщина» охоплює багато компонентів, починаючи з рідної домівки, культури, мови, побуту, традицій і закінчуючи народом, який витворив свою Батьківщину в процесі свого історичного розвитку.

Як же сформувати у дитини дошкільного віку низку відповідних знань та вмінь, патріотичні почуття та громадянську самосвідомість? 

Які парціальні програми ґрунтовно та змістовно відображають завдання напряму «Дитина в соціумі»? 

 В яких видах і формах діяльності формується соціально-громадянська компетентність?

 Про це можна дізнатись в спеціально підготовленому кейсі для педагогів  https://bit.ly/42S2a8j який ми наповнили відповідними матеріалами для використання в освітньому процесі.

Джерело сайту УІРО


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Добірка матеріалів "Безпечний освітній простір в ЗДО"

Рубрика «Сучасне дошкілля під крилами захисту»

Рекомендації щодо організації діяльності закладів дошкільної освіти в літній період в умовах воєнного стану