Рекомендації щодо організації діяльності закладів дошкільної освіти в літній період в умовах воєнного стану

 Літо – найцікавіша та найочікуваніша пора року для усіх нас, а особливо для дошкільнят. І війна не зможе це змінити! Завдання дорослих – зробити літо цікавим, яскравим, а найголовніше - безпечним. Фахівцями відділів дошкільної освіти Міністерства освіти і наук України та Українського інституту розвитку освіти розроблено «Рекомендації щодо організації діяльності закладів дошкільної освіти в літній період в умовах воєнного стану» (лист МОН від 31.05.2023 № 4/1798-23)  https://uied.org.ua/wp-content/uploads/2023/06/rekomendacziyi.pdf

Рекомендації допоможуть педагогічним колективам організувати освітній процес у закладі освіти в літній період з максимальною користю для дітей, одночасно забезпечивши безпеку всіх його учасників.

В рекомендаціях виокремлено актуальні напрями - безпечний освітній простір закладу дошкільної освіти в літній період, мінна й інформаційна безпека дітей дошкільного віку, освітня взаємодія з дітьми в літній період та взаємодія з батьками.  Все це дозволить спрямувати літній період на створення найефективніших умов для оздоровлення дітей, відновлення ментального здоров’я, розвитку їх пізнавальних інтересів та творчих здібностей. 


#дошкілля #дошкільна_освіта #дошкільна_освіта

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Добірка матеріалів "Безпечний освітній простір в ЗДО"

Рубрика «Сучасне дошкілля під крилами захисту»