15 лютого 2023 року буде проведено зустріч в рамках Всеукраїнського онлайн марафону «Реалізація змісту Державного стандарту дошкільної освіти в парціальних програмах».

 


Міністерством освіти і науки України спільно з Українським інститутом розвитку освіти у партнерстві з видавництвом «Ранок» та The LEGO Foundation 15 лютого 2023 року буде проведено зустріч в рамках Всеукраїнського онлайн марафону «Реалізація змісту Державного стандарту дошкільної освіти в парціальних програмах».

Модератори онлайн марафону Ольга Косенчук – кандидат педагогічних наук, доцент, начальниця відділу дошкільної освіти Українського інституту розвитку освіти та Наталія Гавриш – доктор педагогічних наук, професор, не випадково запросили до участі у Всеукраїнському марафоні авторський колектив Тhe LEGO® Foundation на чолі з керівницею освітніх ініціатив Тhe LEGO® Foundation в Україні Оксаною Ромою – кандидатом педагогічних наук. Саме в січні 2023 було надано гриф «Схвалено до використання в освітньому процесі» парціальній програмі розвитку дитини від 2 до 6 років через гру «Творці майбутнього» від команди the LEGO Fondation у межах проєкту «Сприяння освіті». До програми також розроблено методичні рекомендації, у яких окреслено практичні шляхи реалізації ГРИ як наскрізного підходу в освітньому процесі закладу дошкільної освіти для всебічного розвитку дитини.

У Базовому компоненті дошкільної освіти освітнього напряму «Гра дитини» зазначається, що саме ігрова компетентність сприяє становленню та розвитку всіх компетентностей пізнання та взаємодії зі світом. «Ігрова компетентність це – здатність дитини до вільної, емоційно насиченої спонтанної активності з власної ініціативи, у якій реалізується можливість застосування наявних і освоєння нових знань та особистісного розвитку через прагнення дитини до участі в житті дорослих шляхом реалізації інтересів в ігрових та рольових діях в узагальненій формі» (БКДО).

Хто може використовувати програму? Яким чином організовувати освітній процес у закладі? Що сприятиме всебічному розвитку та внутрішньому потенціалу кожної дитини? На всі ці питання ви отримаєте відповіді під час нашої зустрічі від зіркової команди тренерів Тhe LEGO® Foundation програми «Творці майбутнього»:

  • Оксана Рома, кандидатка педагогічних наук, керівниця освітніх ініціатив Тhe LEGO® Foundation в Україні;
  • Галина Малевич, тренерка Тhe LEGO® Foundation;
  • Ірина Піскова, тренерка Тhe LEGO® Foundation;
  • Ганна Шварова, тренерка Тhe LEGO® Foundation
  • Олена Шуляк, тренерка Тhe LEGO® Foundation, психологиня.

Тож, реєструємось, долучаємось! http://bit.ly/3xbRpRS

Трансляція зустрічі відбудеться 15.02.2023 о 16.00 за покликанням https://www.youtube.com/watch?v=8_RPqbGwTIE та з офіційної FB-сторінки УІРО.

Безкоштовний електронний сертифікат учасника отримайте на e-mail протягом тижня після проходження тестування за темами вебінарів.

Техпідтримка заходів: e-ranok@ukr.net

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Добірка матеріалів "Безпечний освітній простір в ЗДО"

Рубрика «Сучасне дошкілля під крилами захисту»

Рекомендації щодо організації діяльності закладів дошкільної освіти в літній період в умовах воєнного стану