THE LEGO FOUNDATION" - ІГРОВІ ОНЛАЙН-ВЗАЄМОДІЇ ДЛЯ ДОШКІЛЬНЯТ



Ой, весела в нас зима, коли LEGO завітає!

Дітлахи завжди з нетерпінням чекають на зиму, адже з нею в них пов’язані лише радісні сподівання, передчуття веселих свят, нескінченних зимових розваг і подарунків.

Зимовий день може бути різним – морозним чи сонячним, сніжно-білим чи похмуро-сірим, святковим чи буденним. І це чудово! Формуйте у дітей вміння знаходити позитивні емоції та враження від будь-якої погоди, адже кожен день несе щось нове й цікаве.

Проте, зимова пора не завжди дарує нам сніжок та морози. Помічати та досліджувати особливості зимових днів запрошуємо дорослих (педагогів, батьків та всіх охочих) разом з ігровими онлайн-взаємодіями від LEGO Foudation. Адже Сніжинки як з картинки запрошують пограти, бо вже Зима у віконечку зачекалась! Сніговичок - бавовничок забавляє малюків та спонукає скласти цікаву оповідку про його історію. Зимові пригоди зайчика розвеселять навіть засмучених малят! А Веселинки під ялинкою допоможуть створити казковий настрій та безліч подарунків!

Як стверджують науковці, саме гра в дошкільному віці посідає провідне місце серед різних видів дитячої діяльності. Граючись LEGO, діти набувають життєвого досвіду, закріплюють набуті знання, вправляються в певних діях, вчаться спілкуватись з однолітками та дорослими. А в сьогоднішніх реаліях воєнного стану, особливо дієвим прийомом в практиці стає використання конструктора не лише як дидактично-ігрового, а як інструмента для психологічного розвантаження.

Важливе завдання сьогодення для педагогів закладу – для подолання тривожності та певних дитячих страхів, перебуваючи в укриттях, – організувати ігрове середовище та створити певні умови для розгортання різних видів гри (вільної, творчої, режисерської, сюжетної). Це саме той інструмент, що допоможе сором’язливій дитині долучитись до спільної діяльності, тривожній – відволіктись та зануритись в ігровий процес, або стане темою для комунікації між однолітками.

Дізнавайтесь більше в рубриці «Сучасне дошкілля під крилами захисту» на сайті МОН та професійній сторінці для педагогів «Сприяння освіті». 

Переглянути за посиланням https://mon.gov.ua/ua/osvita/doshkilna-osvita/suchasne-doshkillya-pid-krilami-zahistu/pedagogam-zakladiv-doshkilnoyi-osviti/lego-igrovi-onlajn-vzayemodiyi-dlya-doshkilnyat



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Добірка матеріалів "Безпечний освітній простір в ЗДО"

Рубрика «Сучасне дошкілля під крилами захисту»

Рекомендації щодо організації діяльності закладів дошкільної освіти в літній період в умовах воєнного стану